Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Συνάντηση με τον δήμαρχο της Αθήνας.

Σήμερα το μεσημέρι στα πλαίσια εκδήλωσης διαμαρτυρίας επί της οδού Λιοσίων, στο κτήριο των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, τριμελής αντιπροσωπεία των πολιτών του Αγίου Παύλου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη και άλλους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. Στη συνάντηση υποβλήθηκε υπόμνημα διαμαρτυρίας που αφορούσε στα προβλήματα ποιότητας ζωής και προστασίας του κοινωνικού ιστού της γειτονιάς μας. Η συζήτηση εστιάστηκε στα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου και θίχτηκαν τα εξής ζητήματα:

1) Τα μείζονα προβλήματα που δημιουργούνται για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους εξυπηρετούμενους μετανάστες από τη λειτουργία του μοναδικού Κ.Ε.Π. αλλοδαπών της πόλης μας στη συμβολή των οδών Ψαρών και Μαιζώνος. Εκ μέρους των πολιτών τονίστηκε η ανάγκη αποκέντρωσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας και της δημιουργίας ενός Κ.Ε.Π. αλλοδαπών σε κάθε μία απ τις επτά δημοτικές ενότητες του Δήμου Αθηναίων, πράγμα που άλλωστε αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια δέσμευση αυτής, αλλά και τον προηγούμενων δημοτικών αρχών. Έτσι και η αποσυμφόρηση της συνοικίας μας θα μπορούσε να επιτευχθεί και βεβαίως η εξυπηρέτηση των αλλοδαπών θα ήταν ταχύτερη και αποτελεσματικότερη.
Ο δήμαρχος απήντησε πως έχει δρομολογηθεί η μεταστέγαση του Κ.Ε.Π. αλλοδαπών και πως εάν συνεχιστεί η διαδικασία χωρίς προβλήματα το ζήτημα θα έχει λυθεί μέχρι τον επόμενο Οκτώβριο.

2) Η λειτουργία πολλών internet cafe' στην περιοχή, που αποτελούν τα κυριότερα κέντρα υπόθαλψης παραβαττικών στοιχείων και εγκληματικότητας, διακίνησης προϊόντων εγκλήματος και ναρκωτικών. Αναφέρθηκε ότι στο σύνολό τους σχεδόν λειτουργούν παράνομα και χωρίς την απαραίτητη από τον Δήμο άδεια. Οι υπεύθυνοι του Δήμου απάντησαν πως γνωρίζουν το πρόβλημα και έχουν απαγορεύσει την έκδοση νέων αδειών για τέτοια καταστήματα στην 1η και στην 6η Δημοτική Ενότητα που έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Επίσης ανέφεραν ότι προτίθενται να προωθήσουν τις νόμιμες ενέργειες για το κλείσιμο εκείνων που ήδη λειτουργούν παράνομα και την επιβολή ωραρίου λειτουργίας (τον χειμώνα έως τις 22:00 και το καλοκαίρι έως τις 23:00) στα υπόλοιπα.

3)Το θέμα των γηπέδων μπάσκετ της πλατείας του Σταθμού Λαρίσης που έχουν καταληφθεί από παραβατικά άτομα και δεν χρησιμοποιούνται πλέον σαν αθλητικοί χώροι.  Η αντιπροσωπεία πρότεινε να παραχωρηθεί η διαχείριση τους στον αθλητικό σύλλογο της περιοχής για αθλητικούς φυσικά σκοπούς και ο δήμαρχος συμφώνησε πως αυτή είναι η μόνη βιώσιμη λύση, που θα δρομολογηθεί άμεσα.

4)Το ζήτημα των εξαρτημένων ατόμων, του εμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών καθώς και η πρόθεση του Δήμου της Αθήνας να ιδρύσει σχετικό κέντρο για τοξικομανείς στη γειτονιά μας. Έγινε σαφές στον κ. Καμίνη ότι δεν μπορεί να επιβαρύνεται με το πρόβλημα μόνο η γειτονιά μας και εν γένει το κέντρο της Αθήνας και βεβαίως αμφισβητήθηκε η αποτελεσματικότητα τέτοιων προγραμμάτων όπως αυτά που προτείνει ο δήμαρχος. Φαίνεται ότι το σχέδιο του κέντρου για εξαρτημένα άτομα στην περιοχή εγκαταλείπεται, αλλά δεν υπήρξε ρητή διαβεβαίωση γι αυτό.

5)Το πρόβλημα της καθαριότητας και της βελτίωσης της συχνότητας της αποκομιδής ειδικών των κάδων ανακύκλωσης. Για το θέμα αυτό ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων έχει ανατεθεί σε ιδιώτες. Οι πολίτες της περιοχής βλέπουμε ότι αυτό χειροτέρευσε κατά πολύ την κατάσταση και έχουμε άλλο ένα παράδειγμα του πως η εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα δημοσίων υπηρεσιών ρίχνει ραγδαία την ποιότητά τους.

Συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνάντηση με τον δήμαρχο και όλους τους αντιδημάρχους μέσα στην επόμενη εβδομάδα για εκτενέστερη ανάλυση αυτών και άλλων ζητημάτων της γειτονιάς και για να βρεθούν άμεσες λύσεις. Γι αυτό το σκοπό οι πολίτες του Αγίου Παύλου μπορούν να επικοινωνούν με τον εξωραϊστικό σύλλογο ή αφήνοντας μήνυμα σε αυτή τη σελίδα και να θέτουν τα ιδιαίτερα προβλήματα που εντοπίζουν.

Αποφασίστηκε τέλος η συνέχιση και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των πολιτών, κατοίκων και επαγγελματιών της συνοικίας μας με νέες δυναμικές δράσεις που θα ανακοινωθούν άμεσα. Και τις οποίες καλούνται να προτείνουν, να σχεδιάσουν, να ενισχύσουν με την παρουσία τους και να πλαισιώσουν όλοι οι αγιοπαυλίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου